Γρηγόριος Λαμπρινός M.D. F.E.B.U.

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Στοιχεία επικοινωνίας
Ιατρείο: 210-59.86.795
Γραμματεία: 6988-60.69.92
info@lamprinos.gr

Στοιχεία επικοινωνίας

Ιατρείο: 210-59.86.795 – Γραμματεία: 6988-60.69.92

info@lamprinos.gr

Αρχική » Βιογραφικό

Γρηγόριος Λαμπρινός M.D. F.E.B.U.

Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος

Ο ιατρός γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το 1o Γενικό Λύκειο Αιγάλεω και κατόπιν σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Πιεδεμόνδιου Amedeo Avogadro (Universita degli Studi del Piemonte Orientale “Amedeo Avogadro” Vercelli, Italy) στη Νοβάρα (Ιταλία), η οποία πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη Ιατρική Σχολή της Ιταλίας.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, ως οπλίτης Ιατρός της Ι’ ΜΑΚ (Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομέων) στην Κω και κατόπιν στο 1o ΤΕΕΠ (Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού) στο Στεφαβίκιο Μαγνησίας.

Θήτευσε ως Αγροτικός Ιατρός στο άγονο Περιφεριακό Ιατρείο Κρυόβρυσης Ηλείας (το οποίο υπάγεται στο Γ.Ν.Νοσοκομείο Αμαλιάδας) για ενάμιση έτος προτού αρχίσει την ειδικότητά του στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Νοσοκομείου “Παναρκαδικού” στην Τρίπολη. Από τον Οκτώβριο του 2007 έως και τον Ιανουάριο του 2012 ειδικεύτηκε στην Ουρολογιά στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο “ΜΕΤΑΞΑ” του Πειραιά.

Εργάστηκε ως ιδιώτης Ουρολόγος-Ανδρολόγος  στη Νάξο για ενάμιση χρόνο, προτού μεταβεί στο Λονδίνο για περαιτέρω εξειδίκευση στο Ουρολογικό Τραύμα και κατόπιν στην Ουρολογική Ογκολογία, η οποία αποτελεί το πλέον ενδιαφέρον (για τον ιατρό) πεδίο της Ουρολογίας, στην οποία έχει ήδη συμπληρώσει 12 χρόνια σχεδόν αποκλειστικής απασχόλησης.

Από το 2015 εργάστηκε σε θέση επιμελητή στο University College London Hospital αρχικά στην ομάδα του καρκίνου της κύστης και μετέπειτα σε αυτή του καρκίνου του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξε αποκλειστικός υπεύθυνος τόσο για τη διαγνωστική όσο και τη θεραπευτική για το σύνολο των περιστατικών της υπερπλασίας του προστάτη. Συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά πρωτόκολα για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη (όπως το PROMISE trial, PROGENY, INDEX Lite, Smart trial, FORECAST, PRX302, ProRaft, TIND). Ως μέλος της συγκεκριμένης ομάδας το 2015 βραβεύτηκε με το βραβείο του British Medical Journal Awards  στην κατηγορία ανάπτυξης  πρωτοποριακής ιατρικής (Innovative category).

Κατά το ίδιο διάστημα εξειδικεύτηκε στη διαγνωστική του καρκίνου του προστάτη (σε επίπεδα ύψιστης διαγνωστικής ακρίβειας με χρήση πολυπαραμετρικής μαγνητικής απεικόνισης του προστάτη και στοχευμένων και συστηματικών διαπερινεϊκών βιοψιών), αλλά κυρίως στις εστιακές θεραπείες (HIFU και κρυοθεραπεία) από τον καθηγητή Hashimi Ahmed.

Τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει ως επιμελητής στα σημαντικότερα ακαδημαϊκά κέντρα του Λονδίνου, όπως στο Royal Free Hospital of London, Chelsea and Westminster Hospital, Princess Alexandra Hospital και πλέον κατέχει θέση στο Imperial College Hospital, London, ακολουθόντας τον καθηγητή Ahmed.

Μετά από 7 χρόνια εργασίας και εξειδίκευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιστρέφει στην Ελλάδα, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, διατηρώντας όμως πάντα ισχυρότατους κλινικούς και ερευνητικούς δεσμούς με το ακαδημαϊκό δίκτυο του Imperial College Hospital στο Λονδίνο.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιους.

 

 

Διπλώματα

  1. Πιστοποιητικό Πτυχίου
  2. Πιστοποιητικό ειδικότητας
  3. Πιστοποιητικό Ευρωπαικού Τίτλου Ουρολογίας F.EB.U (Fellow European Board of Urology)
Εξειδικεύσεις

1) Πιστοποιητικο ασφαλειας LASER (το αρχειο LSSD Certificate Urology course)
2) Πιστοποιητικο εκπαιδευσης υπηρεσιων ημερησιας νοσηλειας (innovation and quality in day surgery)
3) Πιστοποιητικο Good Clinical Practice, για συμμετοχη σε ερευνητικα πρωτοκολλα
4) Πιστοποιητικο εκπαιδευσης σε κρυοθεραπεια (Cryobiology training programme)
5) Πιστοποιητικο εκπαιδευσης στη Θεραπεία ΚΥΠ με REZUM